Schoorsteenrenovatie en meer vanuit Dordrecht

Neem contact op

Bij Busch Schoorsteentechniek uit Dordrecht kunt u terecht voor het reguliere schoorsteenvegen. Daarnaast kunnen wij u ook helpen bij problemen met de schoorsteen zoals schoorsteenverstoppingen en verzorgen wij vakkundige schoorsteenrenovatie. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Schoorsteenvegen

Het schoorsteenvegen gebeurde vroeger altijd van bovenaf. Sinds 2002 kunnen wij uw schoorsteen ook van onderaf vegen. Om een onnodig stoffig huis te voorkomen, beschikken we bij Busch Schoorsteentechniek over een goede stofzuiger en kleden om eventuele viezigheid zoveel mogelijk te beperken. Om schoorsteenbrand te voorkomen, raden wij u aan uw schoorsteen jaarlijks te laten vegen. 

Na het vegen van uw schoorsteen ontvangt u van ons een kwitantie voor de brandverzekering.

Schoorsteenverstoppingen verhelpen

Is er sprake van een verstopping in de schoorsteen? Bij Busch Schoorsteentechniek kunnen wij dit voor u verhelpen door het gebruik van speciaal gereedschap. Zo kunnen we gemakkelijk obstakels in de schoorsteen verwijderen. Dit gebeurt meestal zonder hak- of breekwerkzaamheden.

Schoorsteeninspectie

Bij Busch Schoorsteentechniek kunnen wij op twee manieren een schoorsteeninspectie uitvoeren. Dit kan door middel van een rooktest of een camera-inspectie.


Rooktest
Een rooktest wordt gedaan door middel van een rookmachine die witte rook produceert en via een slang in het schoorsteenkanaal wordt geblazen. Wanneer de rook eenmaal in de schoorsteen is geblazen, wordt het schoorsteenkanaal afgesloten. 

Vervolgens wordt er nog meer witte rook het kanaal ingeblazen, zodat het schoorsteenkanaal lichtelijk onder druk komt te staan. Mocht er zich een lekkage op een van de verdiepingen bevinden, dan kunnen we dit opmerken door de rook die daar terechtkomt.  


Camera-inspectie
Een camera-inspectie bij Busch Schoorsteentechniek wordt van onderaf gedaan. Op een scherm kunnen wij zien of er zich ergens in het schoorsteenkanaal een lekkage of constructiefout bevindt.

Schoorsteenrenovatie

Busch Schoorsteentechniek is gespecialiseerd in het toepassen van verschillende schoorsteendiameters en vormgevingen in bestaande rookkanalen.
Het betreffende kanaal met een vierkant metselwerk kan naar een ronde vorm worden gebracht en een rechthoekig gemetseld schoorsteenkanaal kan naar een ovale vorm worden gebracht. Door het glad gemaakte oppervlak ontstaat er een hoger trekvermogen.


Elke schoorsteenrenovatie wordt geleverd met een garantie van 10 jaar.

Onze getrilde schoorsteenvoering is hittebestendig tot een temperatuur van rond de 2000 graden Celsius. Dit heeft als voordeel dat bij een eventuele schoorsteenbrand,  na het vegen of reinigen van de schoorsteen, het schoorsteenkanaal direct in gebruik kan worden genomen. Uiteraard kunt u voor het leveren en plaatsen van flexibele of dubbelwandige rvs-pijpen bij ons terecht. 

Onze unieke schoorsteentrilvoering

Bij Busch Schoorsteentechniek hebben wij onze eigen techniek voor renovatie van de schoorsteen. Lees hieronder de uitvoering van onze unieke schoorsteentrilvoering.

bouwlift schoorsteen

Stap 1

Aangekomen bij het werkobject wordt eerst de elektrisch aangedreven uitschuifbare hydraulische bouwlift naar het dak bij de schoorsteen gebracht. Hierna worden het liertje en de werkinstallatie geplaatst.

schoonmaken schoorsteenkanaal

Stap 2

Vervolgens wordt het schoorsteenkanaal van roet en losse mortelresten gereinigd, de eventuele vernauwingen of obstakels worden met een door ons bedrijf ontworpen flexibele schoorsteenfrees verwijderd. Bij extreme vernauwingen is hakwerk noodzakelijk.

trilkogel schoorsteen

Stap 3

Een speciale trilkogel met de juiste benodigde diameter wordt naar de voet van het schoorsteenkanaal gebracht. Het in de betonmolen samengestelde en bewerkte vuurvaste isolatiemateriaal wordt dan door de uitmonding van de schoorsteen bovenop de trillingskogel gestort.

schoorsteen opvullen

Stap 4

De in werking gestelde trillingskogel wordt nu aan een staalkabel via het op de schoorsteen rustende handliertje langzaam door het speciemateriaal omhoog getrokken. Vanwege de puntachtige vormgeving bij deze trillingskogel wordt altijd het hart van het schoorsteenkanaal opgezocht waardoor over de gehele lengte een gelijkmatige, voegloze, compacte isolatiemantel ontstaat.

nieuw afvoerkanaal schoorsteen

Het resultaat

Na een droogtijd van tussen de 36 tot 48 uur kan het nieuwe afvoerkanaal weer in gebruik worden genomen. Het is beslist noodzakelijk om de volgens de capaciteit van de verwarmingsbronnen voorgeschreven afmetingen van de schoorsteendiameter te handhaven. Bij het toepassen van deze unieke techniek is de inhoud van de vereiste oppervlakte namelijk van groot belang voor de doorstroming of trek in het nieuwe schoorsteenkanaal.

Vraag vrijblijvend een offerte aan